E-aine nimetus

E407 Karrageen ja tema naatriumi-, kaaliumi-, ja ammooniumisoolad, k.a. furtsellaraan

Omadused
Paksendaja, želeeriv aine, stabilisaator
Kasutuskohad
Kalapooltooted, juustud, magustoidud, jäätis, marmelaadid, džemmid, ja maiustused.
Kasutuseesmärk
Karrageeni kasutatakse toodetes paksendajana ja želeeriva ainena ning stabilisaatorina. Karrageen aitab säilitada toidu füüsikalis-keemilist olekut. Karrageeni saadakse vetikatest
Võimalikud kõrvalmõjud
1981 kirjutas "Lancet" (Ingl.), et karrageen võib olla põhjuseks koliidile ja soolestikuvaevustele. Lõhustatud karrageen on EU- maades keelatud. Häirib immuunsüsteemi. Võimalikud anafülaktilised reaktsioonid.
Tagasi e-ainete nimekirja
Ostunimekiri (0)
Veebi tarkvara arendus
sulge
Tagasiside
Sisesta juhul, kui soovid saada isiklikku tagasisidet.
või sulge aken
Sulge
Registreeru siin · Probleem sisse logimisega?
Sisene Facebooki konto kaudu Sisene Facebooki kontoga
Sulge
Kui sul on juba Hinnainfo.ee kasutaja või soovid sisse logida Facebooki kaudu, siis sisene portaali siin: logi sisse.
Registreerudes kinnitan, et nõustun Hinnainfo.ee kasutajatingimustega
Kasutajatingimused